TESOL
Gayrettepe
Yabancı Dil Kursu
Yabancı Dil Kursu
TESOL
TESOL Nedir?
TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages), dünyanın herhangi bir yerinde İngilizce Öğretmeni olarak çalışabilmenizi sağlayan, Harvard Üniversitesi’nin akredite ettiği bir sertifikadır. Uluslararası geçerliliği olmasının yanı sıra, birçok kuruluş bünyesinde çalışan İngilizce Öğretmenlerinden TESOL ister. TESOL sertifikasına sahip olmanın ülkemizdeki bir diğer ayrıcalığı da MEB tarafından atanabilme yetkinliği kazandırmasıdır.
Kimler TESOL Sertifikası Alabilir?
TESOL sertifikası edinmek için İngilizce odaklı bir üniversite bölümü (Mütercim Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Edebiyatı veya Amerikan Kültürü) mezunu olmanıza gerek yoktur. Usta kullanıcı, yani B2 seviyesinde İngilizce yeterliliğini kanıtlamış her birey TESOL almaya hak kazanır ve İngilizce Öğretmeni olarak Dünya’nın neredeyse her bölgesinde çalışabilir. TESOL için gereken iki önkoşul şu şekildedir:
-
En az 2 yıllık bir önlisans bölümünden mezun olmak
-
B2 Düzeyinde İngilizce eğitimini tamamlamış olmak
TESOL Sonrası İş İmkanları
TESOL sertifikanızı edindikten sonra, hayatınız boyunca geçerli bir belgeye sahip olursunuz. Bu belge ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmaya kalifiye olduğunuz gibi yurtdışında da çalışabilirsiniz. Yurtdışındaki özel eğitim kurumlarındaki iş imkanlarını, kendi tercih ettiğiniz ülkelerde araştırabilirsiniz. GEI olarak TESOL sertifikasına sahip öğrencilerimize değerlendirme aşamasında da destek veriyoruz. Son olarak, sertifikanızı aldıktan sonra kurumlarımıza da iş başvurusunda bulunabilirsiniz.
TESOL Sertifika Programımız
-
TESOL Programını tamalayan katılımcılar, öğretmenlik uygulamalarını ve eğitimlerini belgeleyen iki adet sertifika alır. Yalnızca Türkiye’de değil, tek anadili İngilizce olmayan bütün ülkelerde öğretmenlik yapmak için kalifiye olduğunuz belgelenir. TESOL sertifikası, öğretmenlik kariyeri yapmak isteyen bireyleri bir adım öne taşır.
-
TESOL belgesine sahip bireyler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bütün kolejlerde, dil kurslarında, özel okullarda veya anaokullarında “USTA ÖĞRETİCİ” olarak görev yapabilir. Bu kurumların içerisinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yüzlerce kreş ve çocuk kulübü de dahildir.
-
TESOL sertifikası, ngilizce bölümü mezunu olmamasına rağmen yabancı dil öğretmenliği yapmak isteyen birçok kişiye yüzlerce iş kapısı aralar.
-
B2 Seviyesinde İngilizceye sahip herkes kurumumuzun hazırladığı seviye tespit sınavına katılarak TESOL eğitimine başlayabilir.
-
TESOL eğitim programının ücretini öğrenmek için bizimle site üzerinden ya da telefonla iletişime geçebilirsiniz.
TESOL Eğitimi Süresince Nasıl Değerlendirileceğim?
TESOL kursunda verilen teorik eğitim, çeşitli modüllerden oluşur. Her modülün sonunda değerlendirme ve geri bildirim verilir. Modül sonlarında bir sınav gerçekleştirmek yerine, dersteki süreklilik gösteren performansınız değerlendirilir. Kursun sonunda başarılı adayların sertifikaları aşağıdaki derecelerden birine sahip olur:
A1: Distinction (Üstünlük)
A2: Excellent (Mükemmel)
B1: Very Good (Ortalama Üstü)
B2: Good (İyi)
C: Pass (Geçer)
Bu süreçten sonra öğrenciler MEB'in yapacağı sınava girmek zorundadır.
Sınav Şartları:
MEB Komisyonu ve TESOL Genel merkez komisyonu gözetimindeki öğrenciler aynı anda 25 sorudan çoktan seçmeli bir gramer sınavına gireceklerdir. Bu sınav sonrası 1 soruluk bir 'Speaking' testi yapılacaktır.